Aclarim alguns dubtes sobre la Declaració de la Renda 2020

Comparteix el recurs

Des de Facto estem treballant en la campanya de la declaració de la renda que es va iniciar el passat 7 d’abril de 2021.

Com a professionals sabem que és un tràmit feixuc i, per moltes, incòmode, en part per la falta de coneixença. Per això, aprofitem per fer un repàs dels conceptes claus.

Comencem pel més general: la declaració de la renda. Aquest és un tràmit anual que s’ha d’efectuar entre el mes d’abril i de juny. Es tracta de regularitzar la nostra situació fiscal amb l’Agència Tributària. És a dir, hem de passar comptes sobre l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, l’IRPF.

L’IRPF, d’altra banda, és un impost que afecta a totes les rendes obtingudes al llarg de l’exercici fiscal -a l’Estat Espanyol, l’exercici fiscal és, bàsicament, l’any natural-, per això, en aquest cas presentem totes les rendes acumulades durant l’any 2020.

Aquestes rendes no afecten únicament als ingressos obtinguts a través d’un salari o per compte pròpia -en el cas de les persones en règim d’autònomes- també a aquells que provenen de lloguers, venta de fons d’inversió, etc.

Algunes novetats més importants de la declaració de la renda 2020 són les següents:

Les persones treballadores subjectes a ERTO tenen l’obligació de declarar les prestacions rebudes. No és obligatori presentar la declaració:

  1. Si els imports rebuts pels diferents pagadors no superen els 1.500 euros i la suma total dels rendiments de treball no supera els 22.000 euros.
  2. Si l’import percebut del segon i restants pagadors supera els 1.500 euros, però la suma total de rendiments del treball percebuts en l’exercici no supera els 14.000 euros.

En relació a l’Ingrés Mínim Vital, les persones que perceben aquesta prestació hauran de fer la declaració de la renda en els exercicis que s’ingressi aquesta.

La prestació extraordinària per cessament d’activitat dels autònoms també és considerada com a rendiment del treball, per tant, això implica que ha de ser declarada.

Puja en dos punts la tributació en IRPF per a les rendes de treball superiors als 300.000 euros anuals.

També s’incrementa en tres punts la tributació de les rendes de capital i d’estalvi a partir dels 200.000 euros, que tributaran al 26%.

Per al nou any fiscal (2021), es redueix de 8.000 euros a 2.000 euros el límit d’aportacions màximes als plans de pensions. No obstant això, aquest límit podrà incrementar-se en 8.000 euros (fins a un total de 10.000 euros) en el cas de contribucions empresarials a plans d’ocupació. De la mateixa manera, es redueixen les aportacions que pot fer un cònjuge (fins a 1.000 euros a l’any) a un pla de pensions individual i les de les assegurances privades de dependència (fins a 2.000 euros).

Finalment, recordeu que els contribuents poden obtenir l’esborrany de la declaració de la renda a través del Servei de tramitació de l’esborrador/declaració (Renda WEB).

Des de Facto posem a la teva disposició el següent dossier ampliant la informació sobre la campanya de la declaració de la renda 2020, on també hi trobaràs les nostres tarifes referents a aquest servei.

Esperem que aquesta informació ajudi a resoldre els vostres dubtes i, si en necessiteu més, no dubteu a contactar-nos.

Vols subscriure’t al nostre butlletí?

Compartirem amb tu notícies del sector de l’ESS, actes, les nostres formacions i molt més!

 

Related Projects